Over Triple Animal

Over Triple Animal

Triple_Animal logo4

Triple Animal is een adviespraktijk voor eigenaren wiens dieren gezondheids – of gedragsproblemen vertonen. Daarnaast bied ik een kattenoppas service aan huis.

De naam is gebaseerd op de 3 grote pijlers waar de praktijk op steunt te weten: diernatuurgeneeskunde, diergedrag en dierwelzijn. Deze 3 gebieden beïnvloeden en versterken elkaar, en zijn erg belangrijk voor een gezond en vitaal dier. Ik richt me vooral op  gedragsklachten en (chronische) gezondheidsproblemen bij hond en kat.

Triple Animal word gerund door mij: Femke. Aangenaam! Al sinds mijn jonge jaren ben ik omgeven door een grote verscheidenheid aan dieren. Honden, katten, paarden, kippen, konijnen, geiten, schapen, noem het maar op. Jaren heb ik met veel enthousiasme paard gereden. Eerst bij de manege en later op mijn eigen pony. Ook honden en katten zijn al langere tijd in mijn leven.

Een greep uit mijn opleidingen:

  • Kynologisch instructeur en gedragstherapeut.
  • 5- jarige HBO studie Natuurlijke Diergezondheidszorg.
  • Dierverzorging.
  • Module Gedragsbiologie aan Open Universiteit.
  • Feline gedragstherapeut (afgestudeerd aan de Tinley Academie).

Daarnaast blijf ik voortdurend op de hoogte door het volgen van workshops, lezingen en congressen over diergezondheid, diergedrag en dierwelzijn.

Mijn studie in de diergezondheidszorg vormt de kern van de praktijk. Deze studie combineert de reguliere kennis met het alternatieve en zorgt zo voor een brede visie en een stevige kennis van o.a. fysiologie, pathologie, anatomie, ethologie (gedragsleer van dieren), kennis van natuurlijke middelen en van verschillende therapieën. In 5 jaar ben ik klaargestoomd om jou te kunnen helpen met problemen waarmee je kampt.

Ik ben van mening dat zowel het reguliere vlak als de natuurgeneeskunde beiden hun sterke en zwakke punten hebben. Ik streef ernaar om de sterke punten van de natuurgeneeskunde te combineren met de sterke punten van de reguliere wereld om zo tot een bruikbaar geheel te komen. Als het probleem van je dier niet in mijn praktijk thuishoort, verwijs ik door naar de dierenarts of een andere deskundige zoals een dierfysiotherapeut.