Een goedkope en effectieve oorreiniger voor je hond

oorHeeft je hond schone oren, dan is het beste om ze gewoon met rust te laten. Heeft je hond echter last van vieze oren, dan is het aan te raden deze regelmatig schoon te maken om zo een oorontsteking te voorkomen.

Wat gebruik je hiervoor?
Een goed middel om de oren schoon te maken is witte (natuur) azijn met water. Maak een mix van 50% witte azijn en 50% water. Druppel een redelijke hoeveelheid in de oren (zorg dat het oorkanaal goed gevuld is. Je kunt het vullen totdat het er bijna uit drupt).

Masseer daarna het oor om de oplossing goed te verdelen in het oor en veeg hierna het gebied goed droog. Zorg ervoor dat de verdunde azijn niet in de ogen komt en gebruik geen azijn als je hond wondjes in het oor geeft. De azijn kan prikken in de wondjes en dit zorgt voor ongemak bij je hond. Bij alles wat je in een oor doet geldt dat het trommelvlies intact moet zijn. Twijfel je hieraan doe dan niets in het oor, omdat je hierdoor het binnenoor kunt beschadigen. Vermoed je een oorontsteking, ga dan naar de dierenarts.

Lage PH
Gisten en andere micro- organismen die voor problemen kunnen zorgen in het oor floreren  vaak goed in een alkalische (hoge PH) omgeving. Azijn heeft een lage PH en zorgt zo voor een omgeving die niet prettig is voor deze gisten en micro- organismen.

Vaak last van de oren?
Heeft je hond wel erg vaak last van vieze oren of steeds terugkerende oorontstekingen, dan is er misschien meer aan de hand. Ik kan je helpen om de oorzaak te vinden en het probleem op te lossen. Mail me voor de mogelijkheden.

2 Reacties

  1. Dankjewel voor deze informatie. Mijn hond ( een Cocker spaniel) heeft vaak last van haar oren. Ik heb het geprobeerd en de oren waren mooi schoon erna!

    Groetjes, Suzanne

    1. Triple Animal Triple Animal

      Fijn om te horen dat je er een goede ervaring mee hebt!

Comments are closed.